El Gronxador de la Bauma

OCI

Imatges

L’Associació d’Amics de l’Església de la Bauma de Castellbell i el Vilar, que vetlla per la preservació del patrimoni arquitectònic i cultural local, va adequar, a mitjan de l’any passat, un mirador que té unes vistes privilegiades de la zona, amb la muntanya de Montserrat com a principal atractiu. Recentment, l’espai ha incorporat un nou al·licient. Es tracta d’un gronxador des d’on es pot gaudir d’un nova perspectiva de l’espectacular panoràmica que ofereix aquest indret del sud.

Per arribar al Mirador de la Bauma, on cada setmana passen un gran nombre de visitants, s’ha de passar per l’Antic Pont del Cremallera de Montserrat, que l’any passat va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), i agafar el camí de terra que hi ha a l’esquerra fins accedir a l’Antic camí del Cremallera de Montserrat. El vell traçat ferroviari, que connectava amb Monistrol, és un dels atractius d’aquesta zona que els Amics de la Bauma treballen per recuperar i preservar.

La ruta fins al mirador de la Bauma és senzilla i curta, aproximadament d’un quilòmetre, i destaca per les seves vistes. Abans de començar la caminada un bon lloc per aparcar és el pàrquing que hi ha just al costat de l‘Església de la Sagrada Família de La Bauma, obra d’Alexandre Soler i March, un altre dels elements patrimonials destacats del municipi de Castellbell i el Vilar, que actualment s’està rehabilitant.